Het ontwikkeladvies is voor iedereen die wil nadenken over kansen op de arbeidsmarkt.

Samen met een loopbaanadviseur van Lagarde & You loopbaanontwikkeling ontdek je nieuwe mogelijkheden voor jouw toekomst. Ontwikkeladvies is waardevol als er een verandering op komst is, maar zeker ook verhelderend wanneer je tevreden bent met je huidige baan.

Iedere werkende, niet werkende, ondernemer, freelancer of iemand met een flexcontract kon vanaf 1 augustus 2020 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Aanmelden voor het kosteloos ontwikkeladvies van de overheid is op dit moment helaas niet meer mogelijk. De subsidie voor 2020 en 2021 is op. We wachten op nieuwe mogelijkheden via de overheid.

Heb je interesse? Meld je nu alvast aan via onderstaand formulier, dan nemen we contact met je op zodra inschrijven weer mogelijk is.


Heb je interesse, vul dan dit formulier in en klik op verzenden.

We hebben meerdere locaties in Limburg, maar we kunnen ook het ontwikkeladvies in de rest van Nederland verzorgen. De coach zorgt voor de administratie en de subsidie-aanvraag daar hoef je zelf geen tijd in te steken.


koolmees1.jpg

Het is heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk

Regeling

Iedere werkzoekende, werkende, ZZP-er, ondernemer of medewerker met een flexcontract in Nederland in de leeftijd tussen de 18 en 65 jaar mag gebruik maken van deze regeling. Minister Koolmees: “Het is heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.” Hij trekt daarom 14 miljoen euro uit voor deze regeling.


Werken aan je toekomst

Het is belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk en over hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komen mensen daar niet altijd aan toe. Zeker niet als ze goed op hun plek zitten en een druk leven leiden. Minister Koolmees heeft daar een oplossing voor: “Ik denk dat het de moeite waard is om dit jaar met een loopbaanadviseur aan je eigen toekomst te werken.” De regeling loopt tot 1 april 2021.


Wat kan een loopadviseur voor jou gebruiken?

Wie een ontwikkeladvies aanvraagt, krijgt een 2 of 3-tal individuele gesprekken met een loopbaancoach. Samen kijk je dan naar je huidige werk, naar wat je kunt en leuk vindt, en waar in de toekomst banen voor jou te vinden zijn. 

  • Hoe zal mijn werk er over 10 jaar uitzien?

  • Kan ik dit werk wel tot mijn pensioen volhouden?

  • Hoe houd ik het leuk?

  • Als dit werk verdwijnt, wat zijn dan mijn mogelijkheden?

  • Kan ik verder als ondernemer?

  • Hoe kan ik blijven voldoen aan de veranderende eisen?

  • Moet ik misschien weer een opleiding volgen?

  • Hoe kan ik mij als uitzendkracht ontwikkelen?

Hierbij staan ​​jouw persoonlijke competenties, vragen, zorgen en kansen centraal. Er wordt een Ontwikkelplan opgesteld dat meer zicht geeft op de mogelijkheden voor de toekomst.

De coach kan je ook helpen om je nieuwe plannen in gang te zetten. Het ontwikkeladvies is voor de deelnemer gratis.


De vorm waarin de adviesgesprekken plaatsvinden is vrij. Gelet op de aard van de coronacrisis ligt het voor de hand om de gesprekken overwegend digitale plaats te laten vinden, maar als het nodig is kunnen ook fysieke gesprekken op onze locatie in Heerlen plaatsvinden. De loopbaanadviseur zal dan zorgen dat de richtlijnen van het RIVM in acht worden genomen.

Van elk gesprek wordt een gespreksverslag opgesteld door adviseur en deelnemer. Het moet dit alles uitmonden in een ontwikkelplan dat door de deelnemer alleen of, in samenwerking met de loopbaanadviseur is opgesteld. In dit ontwikkelplan worden korte en bondig acties beschreven die de deelnemer op de korte termijn kan inzetten.

Digitaal of fysiek?


Hoe werkt zo’n ontwikkeladvies?

Het ontwikkeladvies begint met een arbeidsmarktscan om de kansrijke mogelijkheden en / of ondernemerskansen om kennis, vaardigheden, competenties, houdingsaspecten, drijfveren en leervermogen te brengen.

Vervolgens worden er 2 a 3 gesprekken gepland waarin de situatie van jou geschetst wordt, je ingaat op de vragen ben ik, wat wil ik en wat kan ik? De uitkomst van de arbeidsmarktscan wordt meegenomen. En van daaruit kunnen de gesprekken alle kanten uit gaan.

Zo kan er voor werkenden bijvoorbeeld wat meer aandacht worden besteed aan de vraag hoe de deelnemer zit op zijn huidige werkplek.

Voor niet werkenden kan bijvoorbeeld meer worden gelegd op de vraag waar hij of zij naartoe wil en de actuele mogelijkheden daarvoor.

Voor zelfstandigen kan bijvoorbeeld aan de orde zijn of zij misschien in plaats van of aanvullend op het ondernemerschap in dienstverband zouden willen werken.

Het is aan de loopbaanadviseur om te spelen in de actuele situatie van de deelnemer. De loopbaanadviseur heeft de deelnemer voor zich en kan het beste inschatten wat nodig wordt gegeven de mogelijkheden en mogelijkheden van de deelnemer en de kansen op de arbeidsmarkt. De loopbaanadviseur is dan ook vrij om in overleg met de deelnemers te bepalen om meer aandacht te bepalen dan aan andere. Op deze manier kan de professional in het aanbevelen van de deelnemer maatwerk bieden.


  • Arbeidsmarktscan

  • Situatieschets

  • Persoonprofiel

  • Toekomstoriëntatie

  • Advies

Naast de situatieschets wordt in het adviestraject een persoonsprofiel opgesteld, waarbij in kaart wordt gebracht wat de competenties, kwaliteiten en vaardigheden van de deelnemers zijn. Daarin wordt ook meegenomen welke wensen de deelnemer heeft met betrekking tot zaken als arbeidsuren, reistijd, werklocatie en dergelijke.

Daarna volgt een toekomstigeoriëntatie: wat zou ik willen, hoe kan ik dat realiseren en hoe zorg ik dat duurzaam inzetbaar en wendbaar ben of blijf op de arbeidsmarkt? Tot slot geeft de loopbaanadviseur zicht op instanties van websites waar de deelnemer meer kennis over deze zaken kan vinden.