Begeleiden van het verzuimproces zonder medisch oordeel
De casemanager is een belangrijke schakel in het verzuimproces en moet beschikken over verschillende vaardigheden. Het gaat hierbij onder andere om communicatieve vaardigheden, kennis van wet- en regelgeving op het gebied van verzuim en re-integratie, kennis van arbeidsomstandigheden en ergonomie, en kennis van de organisatie waarin hij of zij werkzaam is.
Een goede casemanager kan het verzuimproces goed begeleiden en zo bijdragen aan een succesvolle re-integratie van de zieke werknemer.
Een goed casemanagement kan zowel werkgevers als werknemers helpen bij het terugkeren naar werk bij ziekteverzuim. Door het bieden van ondersteuning, het stroomlijnen van het proces en het coördineren van de verschillende betrokken partijen, kan casemanagement bijdragen aan een snellere en effectievere re-integratie.
Voor wie?
Wat kunnen wij u bieden?
Advies ten aanzien van het opstellen van een adequaat verzuim- en re-integratiebeleid
Advies op dossierniveau; begeleiden en adviseren van werkgever en werknemer tijdens de 1e 104 weken van arbeidsongeschiktheid en alle voorkomende werkzaamheden die hieruit voortvloeien. Toepassing van de Wet Verbetering Poortwachter.
Voorkomen van loonsancties
(Advies t.a.v. een activerende aanpak in de eerste 6 weken; hier heb je immers de meeste invloed op het verzuim en de duur ervan)
Ondersteuning in de aanpak van ‘lastige dossiers’ (de zgn. hoofdpijndossiers); altijd in overleg met de werkgever, de leidinggevende en andere betrokkenen in het dossier.
Het optimaal gebruik maken van subsidie regelingen bij re-integratie van medewerkers.
Advies t.a.v. aanbieden van vervangend werk
Kraakhelder advies voor u als werkgever en voor uw werknemer; wat moet er gebeuren het begeleiden van verzuim en wat betekent dit voor de betrokken partijen. Zowel in activiteiten als financieel.
Zicht op de verzuimcijfers; wat betekenen deze, hoe maak ik dit concreet en hoe verkrijg ik hieruit stuur informatie.
Bekorten van loonsanctieperiode
Lagarde & You Loopbaanontwikkeling
Naast het beperken van verzuim en het begeleiden van re-integratietrajecten is het investeren in vitaliteit en inzetbaarheid van medewerkers van groot belang. Dit draagt niet alleen bij aan een gezonde en duurzame werkomgeving, maar ook aan de productiviteit en het welzijn van medewerkers.
Door te investeren in persoonlijke en organisatorische ontwikkeling kan je als werkgever bijdragen aan het vergroten van de kennis en vaardigheden van medewerkers en hen ondersteunen in hun groei en ontwikkeling. Hierdoor blijven medewerkers gemotiveerd en betrokken en kunnen zij hun werk op een optimale manier blijven uitvoeren.
Maak een afspraak voor een verdiepend gesprek over casemanagement