Waarom?

Een haalbaarheidsonderzoek wordt vaak ingezet als er weinig tot geen benutbare mogelijkheden zijn voor de medewerk(st)er, maar ook als er een gerechtvaardigde verwachting is dat de medewerk(st)er bij een WIA beoordeling voor meer dan 80% afgekeurd zal worden.

In beide situaties is het van belang om te onderzoeken of er toch nog mogelijkheden zijn om de medewerk(st)er te bemiddelen naar passend werk. Het haalbaarheidsonderzoek kan dan helpen om te bepalen of er nog mogelijkheden zijn en zo ja, welke stappen er genomen kunnen worden om deze mogelijkheden te benutten.


Methodiek en werkwijze

Een dossierstudie is een belangrijke stap in het proces van re-integratie. De loopbaanadviseur verzamelt alle relevante informatie die nodig is om een gedegen advies te kunnen geven over de re-integratiemogelijkheden van uw medewerk(st)er. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het verzuimverleden, het functieverleden en de medische situatie van uw medewerk(st)er.

Na de dossierstudie zal er een uitvoerig intakegesprek plaatsvinden met uw medewerk(st)er. Tijdens dit gesprek zal de loopbaanadviseur aandacht hebben voor de vaardigheden, persoonlijke kwaliteiten en functionele mogelijkheden van uw medewerk(st)er. Deze worden door de loopbaanadviseur in kaart gebracht. Daarnaast zal hij/zij een aantal testen uitvoeren. Aan de hand van deze geautomatiseerde voorselectie in combinatie met de eerder benoemde zaken vindt er een professionele eindselectie plaats door de functie-eisen en de functiebelasting handmatig te vergelijken met de persoonlijke- en de functionele mogelijkheden van de medewerk(st)er.

Op basis van deze dossierstudie en het intakegesprek wordt er een adviesrapportage opgesteld. Hierin worden de conclusies en adviezen benoemd. Deze rapportage wordt in een afrondend, persoonlijk gesprek met uw medewerk(st)er toegelicht.


Kandidaten over Lagarde & You Loopbaanontwikkeling:

'Ruimte voor reflectie; ordening van gedachten; hoopvolle perspectieven'