Tibert Lagarde   >   eigenaar  >  ondernemer  >  loopbaanadviseur

Wat doe ik?

In 2004 heb ik Lagarde & You Loopbaanontwikkeling opgericht omdat ik vooral wilde laten zien dat je mensen op een (aanstaand) breekpunt in hun carrière op een goede manier kunt begeleiden. Naast de individuele begeleiding van kandidaten houd ik mij bezig met de aansturing van mijn superteam van loopbaanprofessionals en coaches en besteed ik een substantieel deel van de week aan “het ontmoeten van bekende en nieuwe mensen” (netwerken). Alles met als doel mensen binnen of buiten een organisatie te ondersteunen in hun zoektocht naar …

Waarom doe ik dit werk?

In mijn eigen carrière in het onderwijs, arbeidsbemiddeling, werving&selectie, uitzenden en re-integratie stond de mens en zijn loopbaanontwikkeling altijd centraal. En daarbij maakt het niet uit met welk niveau, aard of achtergrond iemand aan de slag wil of moet. Ik heb gemerkt dat we met onze dienstverlening van enorme toegevoegde waarde kunnen zijn. Het is een mooi gevoel dat we onze rugzak met levens- en werkervaring ten dienste kunnen stellen van anderen. Dat staat bij ons centraal, geld verdienen komt ergens daarna. Je zou ons dan ook kunnen typeren met een woord dat niet bestaat: we zijn een commerciale organisatie.

Wie ben ik?

Als mensenmens word ik vaak getypeerd als goed luisteraar, een creatief verbinder met een empathisch vermogen vanuit vooral een open en eerlijke houding werkend. Ik vind het belangrijk dat ik in de rol van de pratende spiegel samen met de kandidaat boven water krijg wat de kwaliteiten, waarden, interesses en drijfveren van iemand zijn en daarmee samen met de kandidaat de koppeling maak naar de interne dan wel de externe arbeidsmarkt. En daarin ben ik: What you see is what you get! Ik ben een door Noloc erkend Loopbaanprofessional (www.noloc.nl).


Yvonne Lemmen  >  loopbaanadviseur

Wat doe ik?

Sinds 2015 ben ik als loopbaanadviseur werkzaam bij Lagarde & You Loopbaanontwikkeling. Hiervoor ben ik ruim 15 jaar werkzaam geweest als begeleider en coach, dit in een GGZ-organisatie en in de re-integratie branche.

Waarom doe ik dit werk?

Mijn loopbaan kenmerkt zich op het raakvlak van arbeid en psychologie. Het is mijn passie om samen met de klant (arbeidsmarkt) perspectief te ontwikkelen. Nieuwe inzichten, reflecteren, ontdekken van krachten, keuzes kunnen/durven maken. Vervolgens het trainen van vaardigheden en ondersteunen/coachen bij het ‘doen’. Het doel is natuurlijk het bemachtigen van een baan, maar als klanten na een traject met zelfvertrouwen de deur uit gaan en zich krachtig genoeg voelen om zélf hun ideale baan te zoeken, zich positief en professioneel te presenteren op de arbeidsmarkt, is mijn missie ook geslaagd.

Wie ben ik?

Ik ben enthousiast en gedreven in mijn werk als loopbaanbegeleider. In het contact ben ik nieuwsgierig, open en gericht op verandering. Ik vind netwerken belangrijk én leuk. Ik ben resultaatgericht ten opzichte van de werknemer en werkgever en zet graag mijn kennis en ervaring hiervoor in.


Lusanne Delen   >   loopbaanadviseur

Wat doe ik?

In 2011 heb ik de overstap gemaakt naar Lagarde & You Loopbaanontwikkeling, hier ben ik werkzaam als loopbaanadviseur. Loopbaanadvisering is voor mij: soms een luisterend oor bieden, soms een spiegel voorhouden, soms confronterend, soms adviserend, maar altijd verbindend. Outplacement, Re-integratie en Loopbaanontwikkeling.

Waarom doe ik dit werk?

In mijn loopbaan vormen mens, ontwikkeling en arbeidsmarkt de rode draad. Na mijn opleiding HBO-Jeugdwelzijnswerk ben ik via functies in de jeugdhulpverlening, consulent Centrum Vakopleiding, mobiliteitsadviseur gemeenten, adviseur Outplacement en Re-integratie, terechtgekomen bij Lagarde & You Loopbaanontwikkeling. Hier ligt mijn passie en daar zet ik graag mijn talenten voor in.

Wie ben ik?

Ik ben een enthousiaste persoonlijkheid met een brede kennis en werkervaring binnen het werkveld van loopbaanbegeleiding. Dat een loopbaan niet statisch is maar volop in beweging kan zijn, is iets wat ik ook als persoon ervaren heb. Met een resultaatgerichte focus werk ik efficiënt naar de doelstellingen toe en maak hierbij gebruik van mijn kennis, vakkundigheid en goede luister- en gespreksvaardigheden. Ik heb een brede interesse en ben praktisch ingesteld. Ik ben een door Noloc erkend Loopbaanprofessional (www.noloc.nl).


Jacqueline Severins  >  management support

Wat doe ik?

Sinds augustus 2011 ben ik als office manager werkzaam bij Lagarde & You Loopbaanontwikkeling. Ik verzorg de administratieve en financiële afhandeling van alle dossiers, ontvang kandidaten en overige bezoekers en neem verder alle voorkomende ondersteunende taken voor mijn rekening.

Waarom doe ik dit werk?

Voordat ik bij Lagarde & You kwam werken, heb ik altijd bij bedrijven in de voedingsbranche gewerkt. Het waren commerciële en management ondersteunende functies. Na verloop van tijd ging mijn voorkeur uit naar een functie, waar minder de nadruk lag op het commerciële aspect, maar meer op het ondersteunende en intermenselijke. Ik haal veel voldoening uit mijn huidige functie, waarin ik onze loopbaanadviseurs kan “ontzorgen”, zodat hun focus kan liggen bij de optimale begeleiding van onze kandidaten.

Wie ben ik?

Ik werk 20 uur per week bij Lagarde & You in een duo-baan met mijn collega Chantal Frints. Daarnaast heb ik een gezin met 2 kinderen, wat heel goed te combineren valt met mijn werk.


Truus Sliepen     loopbaanadviseur

Wat doe ik

Sinds 2017 ben ik als Loopbaanadviseur verbonden aan Lagarde & You
Loopbaanontwikkeling. Daarvoor ben ik sinds 1990 als Loopbaanprofessional en coach
actief in de wereld van mens en werk. Ik ben werkzaam bij mobiliteit, coaching, training
en ontwikkelingsvragen voor organisaties en bedrijven, zowel in de profit als in de non
profit sector. Ik coach professionals die willen werken met hun talenten, die uitgevallen zijn met burn
out, die zich in een onzekere arbeidspositie bevinden, die zich willen heroriënteren op de
arbeidsmarkt, die overvraagd worden of zingeving missen. Met als doel het hervinden van
werk, energie, kracht en werkplezier.

Waarom doe ik dit werk

De wereld van werk kan complex zijn, er móet van alles; langer doorwerken, nog meer
presteren. Maar hoe kan je dit ‘moeten’ veranderen in ‘kunnen’ werken. Het gaat er niet
alleen om mensen effectiever te laten functioneren. Het gaat om de beste talenten uit
mensen te halen en deze optimaal in te zetten. Het gaat om toename van zelfvertrouwen,
herstel van zelfrespect. Het gaat er voor mij om mensen die in een onzekere positie zitten
hun kracht te laten vinden en mede betekenis te mogen geven aan loopbanen van mensen.
Het is steeds weer inspirerend en geeft mij voldoening; de blijdschap van een goede -
nieuwe- landing bij een organisatie waar men zich goed voelt en het plezier hervinden en
daarmee succesvoller werken.

Wie ben ik

Enthousiast met een goed invoelend vermogen, inspirerend, opbouwend, een vragensteller
gericht op oplossingen. Ik vind het fijn mensen met energie en kennis te stimuleren en
laten ervaren dat meer mogelijk is dan je denkt. Ik vind het belangrijk om concreet aan de
slag te gaan in de praktijk en toe te werken naar het realiseren van doelen. Ik ben TMA-
talentcoach, wandelcoach en Noloc erkend Loopbaanprofessional.


Chantal Frints > management support

Wat doe ik?

Sinds maart 2018 ben ik parttime in de backoffice werkzaam bij Lagarde & You Loopbaanontwikkeling. Ik verzorg samen met mijn collega Jacqueline Severins de administratieve en financiële afhandeling van alle dossiers en neem ook alle voorkomende ondersteunende taken voor mijn rekening.

Waarom doe ik dit werk?

Ik ben een gedreven veelzijdig professional en breed inzetbaar. Bij Lagarde & You kreeg ik de mogelijkheid een duo-baan te combineren met het zelfstandig ondernemerschap. Rondom de core-business van Lagarde & You bied ik ondersteuning aan de coaches en in de algehele administratieve organisatie.

Wie ben ik?

Ik ben een positieve, enthousiaste, energieke, dynamische en daadkrachtige professional en ben sterk in planning, organiseren en motiveren. Zo lever ik een substantiële bijdrage aan de organisatie. Daarnaast ben ik zelfstandig professional, heb ik een eenmanszaak en bied project (management)ondersteuning aan MKB bedrijven o.a. op het gebied van structuur geven en aanbrengen in de arbeidsorganisatie en werkprocessen optimaliseren.


Sandra Stad > loopbaanadviseur

Wat doe ik?

Na 15 jaar gewerkt te hebben in de arbeidsmarktbemiddeling heb ik gekozen mezelf verder te ontwikkelen en heb een opleiding gevolgd tot loopbaanadviseur. Sindsdien ben ik in dit werkveld actief. In 2018 ben ik met veel werkplezier begonnen als loopbaanadviseur bij Lagarde & You Loopbaanontwikkeling.

 Waarom doe ik dit werk?

Wie ben ik? Is dit wat ik wil? Sommige mensen hebben een duidelijk doel in hun leven en weten ten alle tijde wat ze willen. Maar dat is lang niet altijd bij iedereen vanzelfsprekend, ook bij mij niet. Na een jarenlange werkervaring in de arbeidsbemiddeling vroeg ik mezelf af of dit was wat ik wilde. Het antwoord voor mezelf was duidelijk: Nee! Als iemand die ondernemend is, een creatieve denkgeest heeft en veranderingen kan bewerkstelligen wilde ik meer. En dat meer vond ik in de functie van loopbaancoach. In mijn loopbaan heb ik altijd geprobeerd vorm te geven aan mijn interesse om te werken met ontwikkeling van mensen, het motiveren en stimuleren. De beroepsgroepen waarmee ik over de jaren heb gewerkt zijn zeer uiteenlopend van aard, zowel qua beroep als qua opleidingsniveau. 

Wie ben ik?

Mijn mensbeeld is “ieder mens is uniek”. Mensen omschrijven mij als positief ingesteld, doortastend en initiatiefrijk. Ik kan mezelf goed in een ander verplaatsen, en heb oog voor mogelijkheden en kansen. Coachen en begeleiden van cliënten versus relatiebeheer en advisering van werkgevers daar ligt mijn kracht.

 


Jolanda op het Veld > Loopbaanadviseur

Wat doe ik?

Na diverse jaren werkzaam te zijn geweest als loopbaan-/reïntegratie coach, recruiter en HR adviseur, ben ik sinds 2018 werkzaam bij Lagarde & You als loopbaanadviseur. Het werken in deze functie is mijn absolute
passie! Ik ondersteun mensen graag in hun werkgerelateerde vraagstukken op het gebied van loopbaanontwikkeling, outplacement en reïntegratie. Daarbij heb ik persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Na het afronden van een Post-HBO opleiding tot Loopbaancoach en diverse aanvullende trainingen, volg ik momenteel een opleiding tot Vitaliteitscoach, omdat ik sterk geloof in een integrale visie op de balans tussen lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welbevinden, die ervoor
kan zorgen dat veel problemen preventief kunnen worden aangepakt.

Waarom doe ik dit werk?

Gedurende mijn hele carrière ben ik werkzaam op het gebied van mens, arbeidsmarkt en loopbaanontwikkeling. Dat heb ik gedaan binnen de zorg, overheid, commerciële dienstverlening, het onderwijs en als zelfstandige. Het geeft mij veel voldoening om mensen zowel op persoonlijk als
professioneel vlak te zien groeien en ontwikkelen. Ik begeleid hen graag in hun zoektocht naar hun drijfveren, ambities en naar datgene wat hen écht motiveert in hun leven. Samen nieuwe inzichten ontdekken om vervolgens van daaruit nieuwe keuzes te maken. Daaraan draag ik graag mijn steentje bij.

Wie ben ik?

Ik ben een enthousiast, gedreven en positief ingesteld persoon, die graag denkt in mogelijkheden en kansen. Daarbij is mijn focus zowel doelgericht, mensgericht als ook resultaatgericht en mijn aanpak duidelijk
en direct. Ik werk vanuit een open, luisterende en empathische houding en ben daarbij altijd gericht op verbinding.


Freelancers

Naast deze vaste medewerkers werkt Lagarde & You Loopbaanontwikkeling met een aantal vaste freelancers in Limburg maar ook in de rest van Nederland. Ervaring en kwaliteit zijn de redenen tot samenwerking met de diverse externe loopbaanprofessionals.