Regeling 45+

Voorheen konden alleen specifieke beroepen zoals ambulancemedewerkers, schoonmakers en leerkrachten gebruikmaken van de subsidie. Minister Koolmees: “De mensen die dat hebben gedaan, waren positief. Maar ik denk dat er nog veel meer mensen er profijt van kunnen hebben. Daarom heb ik besloten dat alle 45-plussers in aanmerking komen.” Hij trekt daarom nog eens 3 miljoen euro extra uit voor de regeling, waardoor er in totaal 17 miljoen euro beschikbaar is.


Werken aan je toekomst

Het is belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk en over hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komen mensen daar niet altijd aan toe. Zeker niet als ze goed op hun plek zitten en een druk leven leiden. Minister Koolmees heeft daar een oplossing voor: “Iedereen komt aan het begin van het jaar met goede voornemens. Ik denk dat het de moeite waard is om dit jaar met een loopbaanadviseur aan je eigen toekomst te werken.” De regeling is nog tot 10 januari 2020 beschikbaar.


Wat kan een loopadviseur voor jou betekenen?

Wie een ontwikkeladvies aanvraagt, krijgt een 3-tal individuele gesprekken met een loopbaancoach. Samen kijk je dan naar je huidige werk, naar wat je kunt en leuk vindt, en waar in de toekomst banen voor jou te vinden zijn. 

 • Hoe zal mijn werk er over 10 jaar uitzien?

 • Kan ik dit werk wel tot mijn pensioen volhouden?

 • Hoe houd ik het leuk?

 • Als dit werk verdwijnt, wat zijn dan mijn mogelijkheden?

 • Hoe kan ik blijven voldoen aan de veranderende eisen?

 • Moet ik misschien weer een opleiding volgen?

Hierin staan jouw persoonlijke competenties, vragen, zorgen en kansen centraal.  Er wordt een Ontwikkelplan opgesteld dat meer zicht geeft op de mogelijkheden voor de toekomst.

De coach kan je ook helpen om je nieuwe plannen in gang te zetten. Het ontwikkeladvies is voor de deelnemer gratis. De coach kan per ontwikkeladvies € 600 subsidie aanvragen. Er is ook een potje voor leidinggevenden die hun werknemers willen ondersteunen bij hun loopbaanwensen.


Wat was de ervaring van de loopbaancoach?

Wat hebben mensen die al deelgenomen hebben aan een ontwikkeladvies 45+ hierover gezegd in hun evaluatie?

 • “Ik besef nu dat ik zelf aan moet geven wat ik wil, op het gebied van mijn functie invulling en wat bij mij past. “

 • “Heel fijn om eens kritisch naar mijn loopbaan/werk te kijken. Mijn ambities passen niet meer helemaal bij mijn huidige baan. Ik merk dat ik daardoor minder werkplezier heb. Het kan geen kwaad om eens rond te kijken, en ondertussen op het huidige werk mijn ambities wat bijstellen (lat lager), zodat ik daar minder gefrustreerd over raak. Heft in eigen hand nemen.”

 • “Een bevestiging dat ik op de juiste weg ben maar dat mijn ambities ook gehoord moeten worden binnen de organisatie.” 

 • “Meer inzicht in mijn eigen mogelijkheden.”

 • “Bedankt voor dit traject! Actiepunten zijn helder nu, ik ga ermee aan de slag!”

 • Het ontwikkel-advies 45 plus ervaren als een cadeautje! Kwam precies op het goede moment, een moment van balans opmaken in mijn leven.

  Een zeer prettig traject waarin je je eigen koers kunt bepalen met  kundige ondersteuning van de loopbaanadviseur.

  Via de interesse- en persoonlijkheidstest mijn kwaliteiten in kaart gebracht.

  Heel wat eyeopeners mogen ervaren! Kan dit persoonlijke traject iedereen aanbevelen. Het heeft mij op allerlei gebieden een stuk verder gebracht.


Hoe maak je gebruik van het ontwikkeladvies?

Het enige wat je hoeft te doen, is contact met ons te zoeken (045-5710694 of info@lagardeyou.nl).

We hebben meerdere locaties in Limburg maar we kunnen ook het ontwikkeladvies in de rest van Nederland verzorgen. De coach handelt verder de administratie en de kosten af en daar hoef je zelf niets aan bij te dragen.