Begeleidingsmodel

Fase 1: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

Deze vragen staan hier centraal. Na afloop van deze fase heb je een duidelijk overzicht van jouw eigenschappen, interesses, vaardigheden en waarden.  

Fase 2: Hoe bereid ik mij voor op mijn zoektocht?

We gaan aan de slag met het vullen van jouw rugzak met concrete tools, ten behoeve van je zoektocht naar werk, het netwerken en solliciteren. Je weet welke baan je zoekt en waarom. Je maakt een eigentijds en overtuigend cv en een inspirerende sollicitatiebrief. Je weet hoe je social media kunt inzetten in je zoektocht naar werk. Je bent in staat jezelf krachtig te presenteren tijdens een gesprek. Indien nodig geeft een opleiding, stage of werkervaringsplek je extra kennis en inzicht waarmee de kans op werk vergroot wordt.

Fase 3: Naar werk!

Je gaat na een goede voorbereiding zowel netwerk- als sollicitatiegesprekken voeren. Er wordt uitgebreid teruggeblikt op deze gesprekken, hierdoor kom je de volgende keer nog beter tot je recht. Je gaat op zoek naar de vacatures die niet openbaar gemaakt worden, middels optimaal gebruik te maken van je eigen en ons netwerk. En als je de baan gevonden hebt, behoud je de mogelijkheid om nog contact te houden met jouw loopbaancoach.


Onze tools

Wij maken binnen onze begeleiding gebruik van diverse instrumenten en software, waaronder;

  • Jobport
  • Loopbaanonderzoek
  • Diverse testen van LDC
  • De Loopbaanverkenner (LTP)

Kandidaten over Lagarde & You Loopbaanontwikkeling:

'Ideaal zo'n persoonlijke coach en de opbouw van het stappenplan is logisch en compleet.'