Wat maakt voor jou, werk de moeite waard?

Loopbaanbegeleiding is een coaching waarin je gaat ontdekken wat voor jou, werk de moeite waard maakt en waar je je inspiratie uit haalt. In een loopbaantraject krijg je een scherp beeld van wat je motiveert en wat je drijft. Je leert ook je persoonlijke valkuilen kennen. Je coach haalt duidelijk naar voren waar je echt goed in bent en wat voor jou haalbaar is. Een loopbaantraject levert je een werkbaar loopbaanplan op: wat heb je nodig en wat moet je doen om jouw carrièredoelen te bereiken.


Voor wie?

Loopbaanbegeleiding is een uitkomst voor iedereen die het gevoel heeft qua werk niet helemaal op zijn/haar plek te zitten en hierover vragen heeft. Als een verandering inderdaad gewenst is, volgt een zorgvuldig traject. Iedereen kan dit zelf inzetten. De frequente coaching gesprekken zijn de basis van de begeleiding.

Loopbaanbegeleiding kan ook ingezet worden door een werkgever. Een organisatie die zijn medewerkers goede begeleiding en coaching biedt, stelt hen in staat de juiste keuzes te maken voor wat betreft hun loopbaan en loopbaanontwikkeling. Immers, een medewerker die beschikt over zelfkennis en zich bewust is van zijn kwaliteiten en vaardigheden, kan deze ook beter inzetten. Hierdoor neemt de betrokkenheid en productiviteit toe. Zo kan een werkgever bijdragen aan duurzame inzetbaarheid.


Wat ga je doen?

Over het algemeen komen binnen een traject loopbaanbegeleiding de volgende onderdelen aan bod:

  • Zicht krijgen op persoonlijke eigenschappen, vaardigheden, interesses, drijfveren en waarden, middels diverse methodes en gevalideerde testen
  • Loopbaanonderzoek
  • Vaststellen persoonlijk zoekprofiel
  • Opstellen loopbaanplan

Kandidaten over Lagarde & You Loopbaanontwikkeling:

'Ik had de begeleiding ingeschat als droge en abstracte kost. 
Het bleek echter maatwerk, een duidelijk en persoonlijk verhaal'.